Tropical burger

Laatst bijgewerkt: maart 2018
ellen-tropicalburger.jpg

recepten

Ingrediënten voor 4 personen

Burgers
220 g kikkererwten, uit blik
1 eetlepel pindakaas
3 eetlepels pijnboompitten peper en zout
2 theelepels ras el hanout
½ avocado
150 g mais, uit blik
2 tot 4 eetlepels boekweit- of havervlokken olijfolie om in te bakken

Dipmengsel
½ kop kikkererwtenmeel of amandelmeel
(of speltbloem)
3 eetlepels sesamzaad

Erbij
1 zoete aardappel olijfolie
grof zeezout
4 (ongezoete) ananasschijfjes (uit blik)
4 broodjes
een handvol veldsla
1 tomaat, in plakjes natuurlijke ketchup

Bereiding

1. Was en droog de zoete aardappel (je hoeft hem niet te schillen) en maak er spirelli van. Vermeng de spirelli met een goede scheut olijfolie en grof zeezout en bak ze in de oven op een bakpapier tot ze licht kro- kant zijn (10 tot 15 minuten).
2. Spoel de kikkererwten en mix ze met de rest van de ingrediënten (behalve de boekweitvlokken) in een goede blender. Zorg dat er nog wat grove stukjes in zitten. Doe alles in een kom en voeg boekweitvlok- ken toe tot je een kleverige massa hebt waarvan je burgers kunt maken.
3. Doe het kikkererwtenmeel en de sesamzaadjes in een diep bord en dip de burgers erin voor je ze bakt in olijfolie. Houd ze goed in de gaten, ze mogen niet verbranden!
4. Gril de schijfjes ananas in een grillpan of in een tafelgrill.

5. Maak de burgers: leg wat veldsla, tomaat, ananas, een burger en wat ketchup tussen een broodje

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen









pub