Haverpannenkoekjes met açai pecangranola

Laatst bijgewerkt: juni 2022
ellen-marie-haverpannekoek-17.jpg

recepten Ingrediënten

Pannenkoekjes (klein)
½ kop boekweitmeel
2 koppen (glutenvrije) haver
3 koppen kokos-rijstmelk (of een andere soort)
1 rijpe banaan
3 eetlepels eivervanger (bijv. van Natura)
of 3 bio-eitjes
¼ theelepel (wijnsteen)bakpoeder snufje zout
2 eetlepels kokosyoghurt of sojayoghurt
1 theelepel zeste van citroen kokosolie om in te bakken

Açai-pecangranola (voor een grote pot)
¼ kop gesmolten kokosolie
¹/³ kop ahornsiroop (of een andere natuurlijk zoetstof)
enkele druppels natuurlijk vanille-extract of poeder
2 koppen (glutenvrije) haver
1 theelepel açaipoeder
½ kop pecannootjes
½ kop kokosrasp
2 eetlepels sesamzaadjes

Optioneel: 2 eetlepels gemalen zadenmix (in de natuurwinkel te vinden)

Bereiding

Pannenkoekjes

1. Mix alle ingrediënten in een blender. Voeg meer melk toe wanneer het deeg te dik is en meer haver wanneer het deeg te lopend is.
2. Bak de pannenkoekjes in kokosolie.


Açai-pecangranola

1. Meng alle ingrediënten in een kom en bak de granola in een oven- schaal (met bakpapier) gedurende 20 tot 25 min op 170 °C. Blijf dicht bij de oven en haal de granola liever een beetje te vroeg uit de oven dan te laat.
2. Leg de granola op een koude ondergrond (tegelvloer) om af te koelen. Zo krijg je krokante stukken. Bewaar maximaal drie weken in een pot.

Erbij
Kokosyoghurt, fruit en muntblaadjes en een rodebietensapje

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen







Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram