Snelle bolognaisewok

Laatst bijgewerkt: november 2017
HD-w4-bolognaisewok-klaar-600.jpg

recepten Ingrediënten voor 2 personen
300 g rundergehakt, 1 sjalot, 1 lookteen, ½ el kokosolie, ½ paksoi, ½ gele raap of koolrabi, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik kokosmelk, 10-tal noten (cashew of andere), ½ blokje groentebouillon, peper, verse basilicum, pecorino romano DOP (of parmiggiano)

Bereiding
- Wok het gehakt met de fijngesnipperde sjalot en look in een paar druppels warme olie.
- Haal het gehakt uit de pan, hou het warm onder aluminiumfolie.
- Doe de rest van de olie in de pan en wok de fijngesneden paksoi (stelen en bladeren) en raap/koolrabi (in miniblokjes gesneden) gedurende een paar minuten, tot de paksoi geslonken is.
- Voeg 2 tomaten en 3 el sap uit blik toe en 4 el kokosmelk.
- Verkruimel het halve bouillonblokje erover, doe de noten erbij en laat de vloeistof wat inkoken.
- Kruid met peper en fleur de sel (niet te veel, de bouillon is ook al zout).
- Garneer met blaadjes basilicum en versgeraspte pecorino.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram