Pastinaaksoep

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
HD-pastinaaksoep-600.jpg

recepten

Ingrediënten
2 pastinaken, evenveel pompoen in gewicht, 2 appels, knolselderij (1/3 van de hoeveelheid pompoen en pastinaak samen) 1 sjalot, 2 lookteentjes, 1 à 2 el olijfolie, 3 el amandelschilfers, een scheut melk, anderhalve l kippenbouillon, een paar blaadjes salie, 1 takje tijm, een snuf ras-el-hanout, peper en fleur de sel, cajun. Wil je de soep iets frisser, voeg dan vlak voor het serveren wat citroensap (naar smaak) toe.

Bereiding
- Pel de sjalot en de look, snij ze grof en stoof ze glazig in de olie.
- Maak de pastinaak, pompoen, knolselderij schoon, snij ze in stukken en doe ze bij de ui.
- Voeg ook de in stukken gesneden appel toe.
- Doe de kippenbouillon erbij en de kruiden en laat de groente gaarkoken.
- Vul aan met halfvolle melk tot de soep de gewenste dikte heeft.

Info
Ras-el-hanout is een Marokkaanse mengeling van geroosterde en fijngemalen kruiden en het is kant-en-klaar te koop. Sommige mengsels bevatten tien ingrediënten, sommige wel honderd. Lekker bij couscous, rijst, lamsvlees, kip, vis en dressings.

Cajunkruiden vind je in elke speciaalzaak of supermarkt. Het is een Creools mengsel uit het zuiden van de Verenigde Staten (vooral Louisiana) dat gebruikt wordt in jambalaya. Het is ook lekker bij allerlei soorten vlees, vis, sausjes en dressings.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 15/11/2018


pub