Kervelsoep

Laatst bijgewerkt: October 2018
f-123-HD-kervelsoep-10-18.png

recepten

Ingrediënten
1 bakje verse kervel, 1 Spaanse ui, 1 lookteen, 1 el olijfolie, 1 preistengel, 1 snede knolselderij , 2 l kippenbouillon, peper en fleur de sel of maldonzout

Bereiding
- Pel de ui en de look en snij ze grof. Bak ze glazig in de warme olijfolie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Schil de knolselderij en snij in stukken.
- Doe de prei en de knolselderij bij de ui en look en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 3 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Mix de soep met de schoongemaakte kervel en kruid met peper en fleur de sel.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 29/11/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt