Carpaccio van tomaat met garnalen, zalm en chips van aubergine en butternut

Laatst bijgewerkt: mei 2018
HD-carpaccio-tomaat-garn-600.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 personen
3 vleestomaten of coeur de boeuf, 500 g superverse garnalen, 6 sneetjes gerookte wilde zalm, 3 el philadelphia opgeklopt, 1 limoen, peper, fleur de sel, olijfolie, 1 aubergine, 3 schijven butternut, za’atar

Bereiding
- Voor de auberginechips en butternutbits: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergines in dunne rondjes (niet in lange schijven) en dep ze droog tussen keukenpapier. Snij de butternut in blokjes (de schil mag eraan blijven). Leg de aubergine- en butternutschijfjes op een ingevette ovenplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met za’ater, fleur de sel en wat peper. Laat ze zo’n 15 minuten garen in de oven.
- Snij de tomaten in zeer dunne schijfjes (gebruik een scherp mes) en spuit/strijk er wat olijfolie op. Schik ze op het bord met de garnalen en de zalm. Garneer met zeste van limoen, een partje limoen, en een eetlepel philadelphia.
- Kruid met peper en fleur de sel (niet te veel want de zalm en de garnalen zijn al zout) en werk af met de chips van aubergine en butternut.

Info
Za'atar is een gedroogde kruidenmix uit het Midden-Oosten. De samenstelling varieert, maar vaste waarden zijn za'atar zelf (een kruid dat doet denken aan oregano), sesamzaad en sumak (gedroogde zure bessen). Za'atar is lekker bij allerlei gegrilde groenten, vlees en vis, in yoghurtmarinade en -dressings, bij hummus en alle bereidingen op basis van kikkererwten.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactricepub