Wok van kalkoenfilet met kokosmelk, puntpaprika, witte kool en koriander

Laatst bijgewerkt: December 2018
f-123-HD-wokken-kip-kalkoen-10-18.png

recepten

Ingrediënten voor 3 personen
500 à 600 g kalkoenfilet, 1 el sesamolie, 1 blokje gember, 1 sjalot, 2 lookteentjes, ¾ zak witte kool, 3 puntpaprika’s, ½ à 1 el fish sauce (of zout), 1 kip marmite, 1 blikje kokosmelk, zeste en sap van 1 biolimoen, 1 snufje kurkuma, zwarte peper, (optioneel: 1 zakje sojascheuten).

Bereiding
- Snij de kalkoenfilet in blokjes.
- Schil de gember, sjalot en look en snipper ze fijn.
- Snij de puntpaprika’s open en verwijder het steeltje, de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de paprikahelften in fijne reepjes.
- Doe de olie in de hete wokpan en bak de kalkoen rondom bruin.
- Voeg meteen de fijngesneden gember, sjalot en look toe en laat ze even meekleuren.
- Doe dan de witte kool, puntpaprika (en sojascheuten) erbij en wok ze beetgaar. Schuif de vleesblokjes omhoog langs de kant van de wokpan zodat de groente voldoende plaats heeft.
- Doe de fish sauce, de kip marmite en de kokosmelk erbij en roer alles goed om.
- Voeg tot slot de limoenzeste, de kurkuma en de peper toe, en limoensap naar smaak.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 06/12/2018 , bijgewerkt op 04/12/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt