ad

Wok van kalkoenfilet met kokosmelk, puntpaprika, witte kool en koriander

Laatst bijgewerkt: december 2018
f-123-HD-wokken-kip-kalkoen-10-18.png

recepten

Ingrediënten voor 3 personen
500 à 600 g kalkoenfilet, 1 el sesamolie, 1 blokje gember, 1 sjalot, 2 lookteentjes, ¾ zak witte kool, 3 puntpaprika’s, ½ à 1 el fish sauce (of zout), 1 kip marmite, 1 blikje kokosmelk, zeste en sap van 1 biolimoen, 1 snufje kurkuma, zwarte peper, (optioneel: 1 zakje sojascheuten).

Bereiding
- Snij de kalkoenfilet in blokjes.
- Schil de gember, sjalot en look en snipper ze fijn.
- Snij de puntpaprika’s open en verwijder het steeltje, de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de paprikahelften in fijne reepjes.
- Doe de olie in de hete wokpan en bak de kalkoen rondom bruin.
- Voeg meteen de fijngesneden gember, sjalot en look toe en laat ze even meekleuren.
- Doe dan de witte kool, puntpaprika (en sojascheuten) erbij en wok ze beetgaar. Schuif de vleesblokjes omhoog langs de kant van de wokpan zodat de groente voldoende plaats heeft.
- Doe de fish sauce, de kip marmite en de kokosmelk erbij en roer alles goed om.
- Voeg tot slot de limoenzeste, de kurkuma en de peper toe, en limoensap naar smaak.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub