Recept: soep van knolselder met oosterse kruiden

123-HD-knolseldersoep.jpg

recepten Deze soep van knolselder is een heerlijk warme opkikker op koude winterdagen. De oosterse kruiden zorgen voor een verrassende toets. 

Lees ook: Is elke dag soep drinken gezond?

Ingrediënten
¾ knolselderij, 2 uien, 2 knoflookteentjes, het hart en de stronk van de bloemkool, ½ kl za’ater (of tijm en komijn als je geen za’atar hebt), anderhalve l kippenbouillon en ½ l groentebouillon, 1 handvol peterselie, 2 handenvol rucola, 1 el olijfolie.

Bereiding
Laat de olijfolie warmen in een hoge pot. Fruit daarin de gepelde en grofgesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolstronk (in stukjes gesneden), de knolselderij (geschild en in blokjes gesneden) toe en laat ze een paar minuten meestoven. Doe de bouillon (1 blokje per halve liter water) en de za’atar erbij en laat de soep opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet plat gekookt.
Snipper er de verse kruiden over (of mix ze in de soep) vlak voor het opdienen.


Lees ook: Pastinaak-mosterdsoep met sesamzaad

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram