Knolselderijsoep

Laatst bijgewerkt: October 2018
f-123-HD-knolseldersoep.jpg

recepten Ingrediënten
¾ knolselderij, 2 uien, 2 knoflookteentjes, het hart en de stronk van de bloemkool, ½ kl za’ater (of tijm en komijn als je geen za’atar hebt), anderhalve l kippenbouillon en ½ l groentebouillon, 1 handvol peterselie, 2 handenvol rucola, 1 el olijfolie.

Bereiding
Laat de olijfolie warmen in een hoge pot. Fruit daarin de gepelde en grofgesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolstronk (in stukjes gesneden), de knolselderij (geschild en in blokjes gesneden) toe en laat ze een paar minuten meestoven. Doe de bouillon (1 blokje per halve liter water) en de za’atar erbij en laat de soep opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet plat gekookt.
Snipper er de verse kruiden over (of mix ze in de soep) vlak voor het opdienen.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 08/10/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt