Mazelen / Jongeren en volwassenen moeten gevaccineerd worden

Laatst bijgewerkt: September 2017
123-vaccin-boekje-mazelen-bof-06-15.jpg

nieuws

Toekomstige strategieën om mazelen uit te roeien moeten rekening houden met demografische gegevens: in landen met een hoog geboortecijfer moet de vaccinatie van kinderen verbeterd worden, in westerse landen met een laag geboortecijfer moet men meer aandacht besteden aan jongeren en jongvolwassenen. Dat blijkt uit een studie in The Lancet Infectious Diseases.

De studie analyseerde epidemiologische gegevens uit negen landen (Australië, Ehtiopië, Ierland, Italië, Kenya, Singpore, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea). De bevolking die niet beschermd is tegen mazelen varieert van 3 procent in het Verenigd Koninkrijk tot meer dan 12 procent in Ethiopië. Maar waar in Kenya en Ethiopië respectievelijk 28 en 43 procent van de jongeren ouder dan 15 jaar niet beschermd zijn, loopt dat cijfer op tot 74 procent in Zuid-Korea, 66 procent in Italië en 53 procent in de Verenigde Staten. Vooral in de leeftijdsgroep tussen 30 en 40 jaar bestaan er grote gaten.
De auteurs besluiten dat in Westerse landen meer inspanningen moeten geleverd worden om de vaccinatiegraad van jongeren en jong-volwassenen te verhogen. 


bron: www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(17)30421-8/fulltext
verschenen op : 20/09/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt