5 Verrassend gezonde voedingsmiddelen

Laatst bijgewerkt: September 2017
123-popcorn-08-17.jpg

tips

Een gezond voedingspatroon hoeft niet per se saai te zijn. Ook producten die met 'guilty pleasure' worden geassocieerd, kunnen goed voor je zijn. Alles heeft te maken met de frequentie waarmee je ze eet en hoe je ze bereidt.

1. Pasta
Het bevat weinig vet en zout en geeft een lang verzadigingsgevoel. Let er alleen op dat ook de saus aan die voorwaarden voldoet. Een rijke roomsaus of een tomatensaus met groente, wat olijfolie en parmezaan? Opteer alleszins voor de tweede optie en eet bij voorkeur volgranenpasta.

2. Rood vlees
Mager rood vlees zonder vetrandjes is een belangrijke bron van proteïne, omega 3-vetzuren, vitamine B12, zink en ijzer. Eet kleine porties, dan verlaagt het ook de ‘slechte’ cholesterol LDL.

3. Popcorn
Popcorn wordt gemaakt van volle granen en die zitten boordevol vezels. Het bevat ook vitamine B, magnesium, mangaan en antioxidanten. Zolang je er niet te veel zout en/of ongezonde vetten aan toevoegt, is het dus geen junk food.

4. Koffie
Uit onderzoek blijkt dat je je risico op een beroerte of hartkwaal verlaagt door drie tot vijf kopjes per dag te drinken. Meer is niet zo goed voor de maag en kan je ook een gejaagd gevoel geven. En het is uiteraard ook niet de bedoeling om er suiker en melkroom aan toe te voegen.

5. Alcohol
Een heikele kwestie, maar gematigd verbruik (dagelijks 1 glas voor vrouwen en 2 voor mannen) zou volgens onderzoek toch helpen beschermen tegen hartkwalen, nier- en galstenen en type 2 diabetes. Maar een teveel kan het omgekeerde effect geven en schadelijk zijn.

 Bron: www.webMD.com


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 24/09/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt