Pasta met eryngii, kerstomaten, rucola en lente-ui

Laatst bijgewerkt: december 2019
pasta-paddestoelen-.jpg

recepten

Eryngii of kruisdistelzwam is een zeer smaakvolle paddenstoel. Hij past uitstekend als garnituur bij vlees en wild, maar is evenals de oesterzwam ook een waardige vleesvervanger. Bij een romige pasta, witte vis, of schelp- en schaaldieren doet hij het eveneens goed. 

Ingrediënten voor 2 personen

250 g pasta
1 el sesamolie of andere wokolie
300 g eryngii of oesterzwammen of een mengeling van beide
15-tal kerstomaten
1 handje rucola
2 lente-uien
1 à 2 opgehoopte eetlepels zure room (ongeveer een half potje)
1 lookteentje
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden
1 stukje fijngesnipperde chilipeper
zeezout
optioneel: reepjes gebakken gerookt spek

Bereiding
  • Kook de pasta beetgaar. 
  • Scheur de paddenstoelen in reepjes, snij de lente-ui in schuine repen, snij de rucola in stukjes, versnipper de look.
  • Wok de paddenstoelen met de fijngesnipperde look en voeg na twee minuten de lente-ui en tomaten toe. 
  • Kruid met de peper, een snufje zout en flink wat Italiaanse kruiden.
  • Laat nog 2 à 3 minuten verder stoven. 
  • Roer de zure room door de mengeling en strooi er de rucolasnippers over.
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas (en spekjes) en roer de pasta erdoor.


bron: Hilde Deweer, lifestylejournaliste



pub