Mac, ham and cheese met venkel

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-HD-mac-cheese-macaroni-M-08-17.jpg

Mac, ham and cheese met venkel

recepten

‘Mac and cheese’ is comfortfood van de bovenste plank. Om de guilty pleasure wat gezonder te maken, wordt er ook wat groente in gesmokkeld. 

Ingrediënten

100 g gerookte spekblokjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
4 el citroensap
150 g mascarpone
100 g geraspte gruyère
peper en zout
375 g macaroni
5 sneetjes gekookte ham
1 bosje bieslook
versgeraspte Parmezaan 

Wat je vooraf kunt bereiden
  • Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Doe het spek in een kommetje. 
  • Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en bak ze in dezelfde pan met een scheutje olijfolie. 
  • Roer de honing, mosterd en het citroensap erdoor en laat wat indikken. 
  • Voeg de mascarpone en de gruyère toe en roer alles goed om. Kruid met peper. 
  • Maak de venkel schoon, snijd hem in dunne reepjes en bak ze knapperig goudgeel in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Laat alles afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast.
Bereiding
  • Kook de macaroni in zout water volgens de instructies op de verpakking. 
  • Snijd de ham en de bieslook in snippers.
  • Warm de saus op een zacht vuur op en roer de hamsnippers eronder. 
  • Laat de pasta uitlekken en roer hem door de saus. 
  • Warm de venkel op in de (microgolf)oven. Verdeel de venkel over een schaal, doe de pasta erop en werk af met flink wat bieslook. Serveer met versgeraspte Parmezaan. 

HD-koken-weekend-cover-.jpg

Dit is een recept uit het boek ‘Koken in het weekend, eten de hele week’ van Hilde Deweer.

Een uitgave van M Books (Uitgeverij WPG).
Verkoopprijs in de boekhandel: 19,99 euro - 160 pagina's







bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub