Gezondheid.be-do 21 sept: Een verschoven ruggenwervel | De voedingsdriehoek op zijn kop | Depressie-checklist| Vegan linzenlasagne

Laatst bijgewerkt: September 2017

nieuwsbrief

Nog meer actueel nieuws op gezondheid.be

Pampers, een onverslaanbare huidbescherming voor jouw baby

PG_4404_PampersBENL.jpg
De Pampers® Premium Protection™-luiers bieden je baby een uitstekende bescherming. Ze zijn zacht voor zijn gevoelige huid, houden zijn billetjes vochtvrij en zijn zodanig comfortabel dat je baby ze bijna niet voelt! Advertisement

Ontdek de eerste keuze van materniteiten

Oorzaken en gevolgen van een verschoven ruggenwervel (spondylolisthesis)

123-txt-spondylosis-rugpijn-08-17.jpg
Een spondylolisthesis is een verschuiving van een wervel ten opzichte van een onderliggende wervel. Bij kinderen kan dit aangeboren zijn of het gevolg van een trauma zijn, bij ouderen is het meestal een gevolg van slijtage (artrose). Vaak merkt men er niets van, maar het kan ook de oorzaak zijn van (vooral lage) chronische rugpijn en uitstalingspijn in de benen.

Oorzaken en gevolgen van een verschoven ruggenwervel (spondylolisthesis)

Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet

t-voedingsdriehoek-2017.jpg
Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.

Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet

Wat denk je?

kindje-huh-fun-.jpg
Speel ons minikwisje!.... wat denk je?

'Gynaecomastie is de medische term voor :'

wat denk je?

Vegan linzenlasagne

nb-koken-vegan-linzen-01-17.jpg
Heerlijk: een lasagne zonder schuldgevoel. Vandaag maakt Ellen Charlotte Marie: een lasagne met linzen, vegan en supergezond. Er kruipt wat werk in, maar als je een grote schotel maakt, heb je er meteen een aantal dagen plezier van!

Vegan linzenlasagne

Test jezelf: Depressie-checklist

123-man-psyche-depr-stress-06-15.jpg
Deze test die gebaseerd is op een vragenlijst van het Amerikaanse National Institute of Mental Health, overloopt een aantal symptomen die op een chronische depressie of een bipolare stoornis (manisch-depressief) kunnen wijzen.


Depressie-checklistverschenen op : 21/09/2017 , bijgewerkt op 25/09/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt