Tien tips om slimmer over te komen

Laatst bijgewerkt: August 2017
123-vr-groep-werk-slim-baas-08-17.jpg

tips Iedereen die graag goed overkomt, wil een slimme en verstandige indruk maken op zijn omgeving. Om de (toekomstige) werkgever of collega’s te overtuigen, om als een interessante gesprekspartner te worden ervaren op een feestje … En het goede nieuws is dat er een aantal eenvoudige trucjes bestaan om je omgeving te imponeren, ja zelfs om de tuin te leiden wat je intelligentie betreft.
Hieronder tien to do’s voor would be Einsteins.

1. Praat expressief wanneer je een emotie of een boodschap wilt overbrengen. Maak volop gebruik van je stemmogelijkheden en lichaamstaal om accenten te leggen. Trek alle registers open en pas de toonhoogte, het volume en de snelheid van je stem aan. Gebruik ook de juiste gezichtsuitdrukking.

2. Spreek helder en rustig en blijf ontspannen, zo kom je intelligenter en zelfverzekerder over. Wees doordacht: neem je tijd en denk na over wat je zegt. Spring behoedzaam en bedachtzaam om met de woorden die je gebruikt.

3. Ilustreer je statement. Bij een presentatie zorgt het gebruik van relevante grafieken of illustraties ervoor dat je bewering overtuigend klinkt. Stel ook vragen en luister kalm naar het antwoord zonder te onderbreken. Denk daarna rustig na over je antwoord.

4. Hou je schouders recht en blijf zoveel mogelijk glimlachen. Vooral mannen die de mondhoeken omhoog houden, worden als intelligent aanzien.

5. Hou oogcontact met je gesprekspartner. In het westelijk halfrond wordt dat nog altijd geassocieerd met leiderschap en zelfzekerheid.

6. Draag een bril. Het is een cliché maar nog steeds een waarheid als een koe: wie een bril opzet, ziet er voor zijn omgeving meteen intelligenter uit.

7. Gebruik alle initialen van je voornamen. Volg de traditie van de Nederlanders en maak je voornaam langer. Het gebruik van extra initialen in de naam wordt gelinkt aan een hogere intelligentie, dat blijkt uit een studie van ‘A.P.’ van Tilburg en ‘Eric R.’ Igou.

8. Drink geen alcohol in je werkomgeving. Een pintje in de hand wordt nog vaak met domheid of onwetendheid geassocieerd.

9. Neem het staptempo over van de mensen om je heen in de groep. Je wilt immers geen slome zijn en ook geen strever.

10. Wat dan weer niet helpt, is heel hard je best doen om intelligent over te komen. Het werkt alleen maar averechts.

Fake it till you make it, maar doe het subtiel …

Bronnen: AsapScience, assertief.nl, spring.org.uk

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 19/08/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub