App 112 BE

Laatst bijgewerkt: July 2017
noodnr-112-alarm-EHBO.jpg

nieuws

De app '112 BE' is er om bij noodsituaties hulp in te roepen van de brandweer, een ziekenwagen of de politie. Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM. 

Lokalisatie
De noodcentrales kunnen u dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kunt u vaak zelf niet meteen doorgeven waar u bent. De app stuurt uw positie naar de noodcentrale zodra u belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van uw positie.

De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren. Hebt u de noodcentrales gebeld en reageert u daarna niet meer, laten de noodcentrales uw smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten u makkelijker kunnen terugvinden en helpen.

Chatfunctie
Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren. 

Als u niet doof of slechthorend bent en geen spraakstoornis hebt, zal de noodcentrale slechts uitzonderlijk de chatfunctionaliteit activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan. Dit kan bijvoorbeeld als er te veel achtergrondlawaai is of als de oproeper geen van de landstalen of Engels praat. Berichten in een andere taal worden automatisch vertaald voor de operator en omgekeerd. Berichten versturen duurt echter langer dan praten en de operator kan bijvoorbeeld ook niet even makkelijk instructies geven hoe iemand te reanimeren als dit nodig zou zijn bijvoorbeeld.

Extra informatie
De registratie in de app brengt, behalve bovenstaande toepassingen, nog een aantal voordelen met zich mee. U kunt bepaalde medische info doorgeven, zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes… De operator heeft deze informatie nog voordat je iets gezegd hebt en kan dit doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Download en registreer
Met een goede internetverbinding duurt het maar 112 seconden om de app op uw smartphone te downloaden, te installeren en je te registreren. Hiervoor gaat u naar de app store of play store op uw smartphone, u geeft “app 112 BE” in als zoekopdracht en u downloadt de app. Na installatie van de app zet u deze best meteen op het onthaalscherm van uw smartphone zodat u deze makkelijk kan terugvinden als u in nood bent. Daarna moet u zich enkel nog registreren. Deze registratie bestaat uit slechts 2 schermen met een aantal korte vragen. 
Opgelet: de app 112 BE werkt enkel in België.


verschenen op : 16/07/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt