Zelfhulpprogramma depressie werkt beter als professional doorverwijst

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123m-groep-zelfhulp.jpg

nieuws

Een online zelfhulpprogramma bij depressieve klachten is effectiever als de professional doorverwijst. Dat blijkt uit het onderzoek naar de interventie ‘Kleur je leven’ van het Nederlandse Trimbos-instituut. 
Het merendeel van patiënten met depressieve klachten start met een e-health programma, als een betrouwbare en laagdrempelige professional zoals de huisarts hen adviseert en begeleidt. 
Bij patiënten, die bij de start behoorlijk ernstige depressieve klachten hadden, trad een forse verbetering op. Opvallend is dat ook patiënten met een lagere opleiding worden bereikt. Verbeterpunten zijn de gebruiksvriendelijkheid van het programma en het stimuleren dat meer patiënten het volledige programma doorlopen voor meer effect. 
Mede op basis van ervaringen uit dit project heeft het Trimbos-instituut de toolkit ‘E-mental health in de huisartsenpraktijk’ ontwikkeld. Naast een overzicht van het aanbod op het gebied van angst, depressie en alcoholproblematiek, bevat de toolkit antwoord op de meeste gestelde vragen in de huisartsenpraktijk. 
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy] Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy]
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram