ad

Witmakende tandpasta is weggegooid geld

Laatst bijgewerkt: februari 2017
123m-vr-tandpasta-tanden-poetsen-02-17.jpg

nieuws Whitening tandpasta’s maken tanden niet of nauwelijks witter dan gewone tandpasta, maar zijn soms wel tot 8 keer duurder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Alle onderzochte tandpasta’s krijgen voor witmaken een dikke onvoldoende.

De Consumentenbond liet 30 proefpersonen met 12 whitening en 2 normale tandpasta’s poetsen waarbij elk product een maand lang werd uitgeprobeerd (in totaal 420 tests). Voor en na elke ronde bekeken tandartsen de kleur van de tanden. In slechts 26 van de 420 tests constateerden de tandartsen een iets lichtere tandkleuring. Deze resultaten waren echter niet toe te schrijven aan 1 bepaald middel en trad een enkele keer ook op na gebruik van gewone tandpasta.

Hoewel alle tandpasta’s tanden reinigen, doen de onderzochte producten niet wat ze beloven: wit maken. Ronkende teksten op de verpakking als ‘direct wittere tanden’ en ‘1 tint witter in 1 week’ zijn ronduit misleidend en consumenten doen er goed aan hun geld niet aan deze dure tandpasta’s uit te geven.


ad


pub