Met de online anticonceptiewijzer van Sensoa kiest u de anticonceptie die het beste bij u past

Laatst bijgewerkt: januari 2017
123m-anticonceeptie-soorten-cond-pil-01-17.jpg

nieuws

De nieuwe anticonceptiewijzer van Sensoa (www.seksualiteit.be/anticonceptie) helpt vrouwen (en mannen) online kiezen welke factoren zij belangrijk vinden bij het gebruik van anticonceptie en welke impact deze keuze heeft op de geschikte middelen.
Tegenwoordig zijn er heel wat anticonceptiemiddelen op de markt. Bovendien zijn vrouwen kritischer geworden over wat ze wel of niet willen. We zien bijvoorbeeld een verschuiving in het soort middelen dat vrouwen gebruiken. Het pilgebruik daalt ten voordele van het gebruik van langdurige anticonceptie. Jongeren blijken andere voorkeuren te hebben dan volwassenen als ze voor een alternatief kiezen. Jongeren kiezen dan eerder voor het hormonaal implantaat, volwassenen voor de spiraal.
Waar ze vaak niet bij stilstaan, is dat niet alle keuzes met elkaar verenigbaar zijn. Wilt u zelf bijvoorbeeld uw menstruatie regelen, dan bent u aangewezen op hormonale anticonceptie. ??Wilt u niet dagelijks maar enkel wekelijks of maandelijks aan anticonceptie denken, dan zal u langs de dokter moeten passeren.

Goede keuze, beste resultaat
De anticonceptiewijzer geeft uitgebreide info over de verschillende middelen/methoden die beschikbaar zijn. Daarnaast geeft hij inzicht in de factoren die de anticonceptiekeuze bepalen, zoals bv. gebruiksgemak, betrouwbaarheid, levensstijl,… Dat is belangrijk, want anticonceptie op maat draagt bij tot een beter gebruik ervan.
Bij de anticonceptiewijzer van Sensoa ‘ziet’ u als het ware dat als u bv. kiest voor ‘geen hormonen’ welke middelen wegvallen.

Toch nog naar dokter/gynaecoloog
De anticonceptiewijzer is geen vervanging van een doktersbezoek. Hij helpt wel vrouwen en hun partners wel om het bezoek aan een arts voor te bereiden en hen te doen nadenken over wat van belang kan zijn bij de keuze en elk van deze elementen verhelderen. Hij motiveert hen ook om anticonceptie en hun behoeften en bekommernissen te bespreken met de arts.

www.sensoa.be


bron: www.sensoa.be
verschenen op : 19/01/2017 , bijgewerkt op 18/01/2017


pub