Meer erectieproblemen bij tandvleesontsteking

Laatst bijgewerkt: december 2016
123-koppel-senior-tandarts-rx-12-16.jpg

nieuws Een chronische tandvleesontsteking (paradontitis) verhoogt de kans op een erectiestoornis. Dat blijkt uit een nieuwe overzichtsstudie waarin vijf oudere studies, waarin in totaal ruim 200.000 mannen tussen 20 en 80 jaar werden onderzocht, worden genalyseerd. De studie verscheen in het International Journal of Impotence Research.

Bij mannen die behandeld worden voor een tandvleesontsteking ligt de kans op een erectiestoornis gemiddeld 2,3 hoger dan bij mannen met gezond tandvlees. Ongeveer de helft van de mannen met een tandvliesontsteking hebben ook een erectiestoornis tegenover ongeveer 23 % bij de mannen met gezond tandvlees. Vooral bij mannen jonger dan 40 en ouder dan 59 jaar blijkt er een verband te bestaan tussen een tandvleesontsteking en een erectiestoornis.

Volgens de onderzoekers kan op basis van de huidige studies niet aangetoond worden dat het om een oorzakelijk verband gaat. Er kunnen ook andere factoren meespelen.
Eerder onderzoek heeft ook een verband aangetoond tussen een tandvleesontsteking en een verhoogde kans op ontstekingen, een verharding van de bloedvaatwanden en hart- en vaatziekten.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram