Wakame: een gezonde bron van ijzer

Laatst bijgewerkt: november 2016
123-zeewier-wakame-9-5.jpg

nieuws Wakame is een zeewier dat zeer populair is in de Aziatische keuken, vooral in Japan waar het in origine ook vandaan komt. In het land van de rijzende zon gebruikt men het in de keuken maar ook als therapeutisch middel.

Wakame is bruin van kleur maar wordt groen tijdens het koken. In Europa wordt het sinds het einde van de jaren 90 vooral in Bretagne gekweekt.

Gekookte wakame bevat zeer weinig calorieën, slechts 45 kcal/100 gram.

Hoe moet je het bereiden?
Wakame wordt vooral gebruikt in soepen en slaatjes. Het zeewier is in de Aziatische winkel of Japanse speciaalzaak verkrijgbaar in gedroogde vorm (je moet het dan enkele minuten in water weken voor gebruik), maar ook vers in zout bewaard. Het is eveneens beschikbaar in capsules, in tabletten of in poeder. In die vorm kan je het gebruiken in slaatjes, tartaar, soep, brood, pasta, slaatje met garnalen of langoustines, of met gebakken kippenreepjes. Wakame laat zich ook verwerken in koude voorgerechten met rauwe of gerookte vis en met krokante groente.


bron: Barbara Simon

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram