ad

Vaker huidkanker bij sommige behandelingen tegen psoriasis

Laatst bijgewerkt: november 2016
123-psor-vergrootgl-11-16.jpg

nieuws Volgens Deense onderzoekers hebben mensen met milde psoriasis een grotere kans op een melanoom en op niet-melanoom huidkanker. Mensen met ernstige psoriasis of artritis psoriatica hebben alleen meer kans op niet-melanoom huidkanker. Het verhoogde risico op huidkanker zou veroorzaakt worden door behandelingen die het afweersysteem onderdrukken, zoals lichttherapie en bepaalde medicijnen.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van ruim 5,5 miljoen Deense volwassenen. Uit hun analyse komt een klein verhoogd risico op huidkanker naar voren. Alertheid is op zijn plaats wanneer mensen langdurig met lichttherapie of afweer onderdrukkende medicijnen worden behandeld. De resultaten zijn gepubliceerd in het augustusnummer van de Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology.

Volgens Huidarts.com komt uit deze studie naar voren dat niet de aandoening maar de behandelingen kunnen leiden tot het ontwikkelen van huidkanker. Huidarts.com benadrukt het belang om naast de voorgeschreven behandeling geen andere dingen te doen die de afweer remmen, zoals extra zonnen of onder de zonnebank gaan.

Bronnen
https://www.huidarts.com/nieuws/psoriasis-patienten-krijgen-vaker-huidkanker/
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.2016.30.issue-8/issuetoc
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub