ad

Spotify maakt playlist voor bevalling

Laatst bijgewerkt: maart 2016
123-w-vrouw-buik-muziek-koptelef-03-16.jpg

nieuws Spotify heeft samen met de Amerikaanse gynaecoloog Jacques Moritz een ideale playlist gemaakt om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling. De playlist weerspiegelt het geboorteproces, door te starten met nummers die langzaam en rustig zijn, om vervolgens over te gaan op nummers met een sterkere beat als het tijd is om te persen. Dat meldt het Vakblad Vroeg.

Uit onderzoek van Moritz bleek dat 70 procent van zijn patiënten speciale playlists voor de bevalling aanmaken. Volgens Moritz heeft muziek een sterke invloed op het limbisch systeem van ons zenuwstelstel, dat onze herinneringen, emoties en gevoelens van angst en pijn reguleert. Het is daarom logisch dat vrouwen muziek inzetten tijdens de bevalling als een bron van geruststelling en kracht.

Daarnaast kunnen ziekenhuizen, met name verloskamers, luidruchtige en verontrustende plekken zijn. Een goede playlist kan helpen om vrouwen af te leiden van deze geluiden en om angst en pijn beter te kunnen controleren. Dit leidt allemaal tot een fijnere bevalling.
De playlist sluit af met ‘Unaccompanied Cello Suite #1’ van Bach, in de uitvoering van de Yo-Yo Ma, voor het moment dat de vrouw haar kind voor het eerst in de armen sluit.

U vindt de bevalling playlist hier.

Bron
www.vakbladvroeg.nl/nieuws/artikel/1493/
https://play.spotify.com/user/spotifyusa/playlist/3RGuZn0I0WjJoRKR2zWjeV?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
ad


pub