Actief seksleven als oudere is goed voor geheugen

Laatst bijgewerkt: februari 2016
ouder-koppel-1710_400_08.jpg

nieuws Ouderen die een actief seksleven hebben, zouden een betere 'hersengezondheid' hebben dan de senioren die niet meer zo actief zijn op seksueel gebied. Dat meldt Nationalezorggids.nl op basis van een studie aan de Universiteit van Coventry (Groot-Brittannië). Vooral mannen scoren in de studie hoog, vrouwen hebben in mindere mate te maken met een beter geheugen.

In Engeland hebben zo'n 6.800 mensen aan de studie meegewerkt, waarbij vooral werd gekeken naar de mate van seksuele activiteit en cognitieve functies. De mannen en vrouwen moesten reeksen met cijfers en letters onthouden en deze later opnieuw opzeggen. Hieruit bleek dat mannen die een actief seksleven hebben, beter waren in het onthouden van de reeksen dan de mannen die geen actief seksleven hadden. Voor vrouwen was hetzelfde verschil alleen te zien in de test met de woorden en niet die met cijfers.

Volgens de onderzoekers heeft het geheugen baat bij dopamine, het hormoon dat vrijkomt tijdens seks. Het behouden van een gezond seksleven op latere leeftijd kan een manier zijn om de cognitieve functies en het welzijn van iemand te behouden, zo besluiten de onderzoekers.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram