Voor jou gelezen op De Standaard

Nieuwe app wijst dichtstbijzijnde toilet aan

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws WC ASAPP gidst gebruikers met een behoefte naar het dichtstbijzijnde toilet. De app omvat bij de lancering meer dan 3.000 toiletten

Het overkomt iedereen al eens: buitenshuis dringend op zoek moeten naar een toilet. Vooral voor mensen met een chronische darmaandoening is het zaak om zo snel mogelijk op de pot te zitten.

Voor hen is er nu WC ASAPP. De app maakt gebruik van geolocalisatie en laat toe om het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Gebruikers krijgen ook achtergrondinformatie over de beschikbare toiletten, zoals de netheid, het aantal, de openingsuren en de kostprijs. Ze kunnen ook zelf toiletten toevoegen en beoordelen.

De app is een initiatief van het biofarmaceutische bedrijf AbbVie en van twee patiëntenverenigingen voor personen met een chronische inflammatoire darmziekte. In België leven ongeveer 30.000 patiënten die met zo’n ziekte te kampen hebben. Aanhoudende of terugkerende diarree is het bekendste symptoom, naast gewichtsverlies, koorts en vermoeidheid.

De ziektes hebben een grote impact op het dagelijkse leven van de patiënten. Zo moeten zij soms tot 20 keer per dag naar het toilet, wat een serieuze sociale handicap betekent. ‘Het huis verlaten voor het werk of voor privéactiviteiten is voor hen vaak een enorme uitdaging. Een snelle en makkelijke toegang tot het toilet is dan ook van uiterst belang’, zegt Frieda Wieme van de Crohn en Colitis ulcerosa Vereniging (CCV vzw).

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160218_02135780

De Standaard


pub