ad
Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Eén op drie Belgen niet zo hygiënisch bij het online shoppen

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Zo’n 33 procent van de Belgen neemt het niet altijd even nauw met hygiëne als ze kledij passen die ze online hebben besteld. Vooral mannen lappen de standaardregeltjes aan hun laars. Dat blijkt uit een peiling van de onderzoeksbureau Flipit bij 1.050 Belgische online shoppers.

De resultaten van de peiling tonen aan dat een kwart van de mannelijke consumenten hun bestelde ondergoed niet over hun eigen onderbroek passen, maar rechtstreeks aantrekken boven hun huid. Een op de tien heeft zelfs het gepaste ondergoed teruggezonden. Daarnaast blijkt dat Belgische heren vaker kledij retourneren dan dames. Voor ze hun pakket terugsturen, durft 7 procent de outfit - met alle etiketten er nog aan - al eens te dragen. Bij vrouwen ligt dat percentage lager (4 procent).

Tijdens het passen wordt hygiëne vaak uit het oog verloren maar ook erna, bij het dragen van de outfit, wordt er weinig rekening mee gehouden. Uit de peiling blijkt immers dat 28 procent van de online klanten de stuks onmiddellijk aantrekt zonder die eerst te wassen. De meesten (40 procent) doen dat wel. Een op de vijf vrouwen neemt voor het aantrekken wel zelf een douche.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151216_02023819

Het Nieuwsblad
ad


pub