ad
Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Je koffiemachine is viezer dan je denkt

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Hoe hip en clean je koffiemachine er aan de buitenkant ook uitziet: de binnenkant ervan is ronduit vies. Uit een studie, verschenen in het vakblad Scientific Reports, blijkt dat er 35 tot 67 verschillende soorten bacteriën in leven.
Het probleem zit hem in het opvangbakje en volgens de studie hebben Nespresso-machine’s, ouder dan een jaar, er het meest last van. Het bakje is volgens de wetenschappers een broeihaard van bacteriën. Dat is opvallend omdat cafeïne doorgaans fungeert als een natuurlijke alkaloïde, waardoor de omgeving normaal gezien steriel wordt. Maar bacteriën hebben blijkbaar een manier gevonden om zich tegen de giftige stoffen te verzetten, er in te leven en er zich in voort te planten.

Je doet er volgens de onderzoekers goed aan om het opvangbakje frequent leeg te maken, te poetsen en het uit de buurt te houden van andere onderdelen van de machine om te voorkomen dat de vieze beestjes in je koffie terechtkomen. De resultaten van dit onderzoek zijn ook deels goed nieuws voor de koffieproductie. De resistente bacteriën kunnen het in de toekomst onder meer makkelijker maken om biologische koffie cafeïnevrij te maken.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151203_02002263

Het Nieuwsblad
ad


pub