Fysiologisch water zinloos bij verkoudheid

Laatst bijgewerkt: | 8 reacties

nieuws Het regelmatig spoelen van de neus met fysiologisch water, zoals vaak wordt aangeraden bij zuigelingen en kleine kinderen die last hebben van een verstopte neus, is volgens prof. dr. L. Feenstra, diensthoofd Neus- Keel en Oorziekten van de KU Leuven, een zinloze behandeling. "Onze Lieve Heer heeft de neus van zoogdieren voorzien van een eigen sproei-installatie in de vorm van vele slijmbekercellen en slijmkliertjes in de neus," aldus Feenstra. Het spoelen met fysiologisch water (of producten als Sterimar of Ringer’s) is dan ook "een overbodige handeling, die vermoedelijk weinig schade berokkent, maar beslist ook geen voordeel oplevert."


verschenen op : 01/09/2000

8 reacties

Fysiologisch water zinloos bij verkoudheid

door anoniem, 12 December 2017 om 09:04

Al heel mijn leven last van chronische sinusitis en verkoudheden. Sinds vorig jaar gebruik ik fysiologisch water dagelijks. Totaal geen last meer ! Het zuivert de neus . Voor mij prima spul !!!

Fysiologisch water zinloos bij verkoudheid

door anoniem, 10 July 2017 om 03:31

Ik heb ook geregeld sinusitis... en heb jaren altijd naar pillen en neussprays gegrepen tegen de verstopte neus (en hoofdpijn). Nu kan ik het vaak weg houden dankzij fysiologisch water. Ik doe dat nog maar een jaar. Jammer dat ik het niet eerder deed.

Fysiologisch water zinloos bij verkoudheid

door anoniem, 24 January 2017 om 09:41

Heb jaren neusspray 's en druppels gebruikt! Nu,bij een verstopte neus of verkoudheid alleen fysiologisch water! Het helpt en ben m'n verslaving neusdruppels kwijt!(ik had een panische angst voor verstopte neus)Gebruik het voor de knd en kleinknd ook!

bekijk alle 8 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt