Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?

Laatst bijgewerkt: July 2015
123-vlees-slager-hyg-07-15.jpg

nieuws Met Foodweb, een nieuwe website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kunt u voortaan nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het FAVV gekend is en zijn inspectieresultaten raadplegen. U kunt een bedrijf terugvinden op basis van verschillende zoekcriteria zoals benaming, adres, erkenning, toelating, smiley, autocontrole enz. U kunt op de website ook de volledige lijst van gecontroleerde winkels en horecazaken raadplegen.
Het FAVV kent op die site elke geïnspecteerde zaak een score toe. Het systeem werkt met verschillende scores: van uitstekend, zeer goed, goed, voldoende tot te verbeteren. Vier vorkjes betekent dat het er proper is, één vorkje dat de inspectie een ongunstig resultaat opleverde en er een proces-verbaal (pv) werd opgesteld.

Voorlopig zit slechts de helft van de ruim 108.000 zaken in het systeem. Pas over enkele jaren zouden alle zaken een score moeten hebben. Bij de geëvalueerde zaken, zo’n 54.000, haalde 2,5 procent de score ‘uitstekend’, 42 procent haalde ‘zeer goed’, drie procent scoorde "goed" en één procent "voldoende". Bij 0,14 procent is er een voorlopige score "te verbeteren" en bij 0,25 procent de definitieve score (na her controle) "te verbeteren".

bron: https://www.foodweb.be
verschenen op : 27/07/2015

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub