Video: Ablatie - Wat kun je verwachten?

Laatst bijgewerkt: January 2018 | 5 reacties
video-ablatie-youtube.jpg

video Gezondheid.be en Gezondheidsplein.nl bieden u samen video's aan over medische onderwerpen.
In deze video legt interventiecardioloog Van Driel uit wat een ablatie van het hart is en wat je allemaal kunt verwachten. Hij laat zien hoe door middel van het maken van kleine littekentjes op het hart boezemfibrilleren (type hartritmestoornis) kan worden verholpen. U kan zien hoe de ingreep plaatsvindt en wat er op de beeldschermen voor de cardioloog te zien is als het licht in de ruimte uitgaat. Ook komt hartpatiënt meneer Van Doorn aan het woord om te vertellen over zijn ervaringen met ablatie.


verschenen op : 22/09/2016 , bijgewerkt op 04/01/2018

5 reacties

Video : Ablatie - Wat kun je verwachten?

door Marc Hastire, 14 October 2016 om 16:34

Is Ablatie bij patiënten die aan SUDECK (CPRS) lijden ook van toepassing? Ik ben een patiënt die reeds een klein hartinfarct gehad heeft en reeds al een Stent ingepland is,en na nieuwe klachten heeft van kortademigheid en snel vermoeid is.

Ablatie - Valt reuze mee

door Simon, 11 October 2016 om 09:17

Ik heb vorige week een ablatie gehad. Ik ben 17 jaar en ik vond het reuze mee vallen. De sfeer is erg 'relaxed' in de operatiekamer, ik had zelfs oortjes in voor muziek. Toch wel lekker een beetje afleiding. De prikjes in je lies is het enige wat je voelt.

Video : Ablatie - Wat kun je verwachten?

door moreels tineke, 12 May 2016 om 15:41

Ik heb jarenlang heel felle hartritmestoornissen gehad, soms 4 tot 5 dagen aan een stuk . Pas na mijn 3 de ablatie in een gespecialiseerde hart kliniek ben ik weer helemaal in orde. Het is nu anderhalfjaar geleden ,en ik heb niets meer gevoeld !

Video : Ablatie - Wat kun je verwachten?

door anoniem, 12 July 2015 om 11:20

GEACHTE IK HEB EEN PIJNPOMPJE LATEN STEKEN SINDSDIEN SMORGENS BIJ HET OPSTAAN UIT MIJN BED SLAAT MIJN HART 85 SLAGEN PER MIN EN DAT GAAT NAAR 58 NA HET ONTBIJT VOOR HET SLAPENGAAN ROND 22U30 HETZELFDE MIJNHARTSLAG 85 EN MIJN DRUK GAAT NAAR BOVEN TOCH BENI

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub