ad

Pastinaaksoufflé

Laatst bijgewerkt: september 2015
123-groent-pastinaak-mes-09-15.jpg

recepten Pastinaak is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Hoewel de pastinaak al in de zomer kan worden geoogst wordt hij meestal gezien als wintergroente. Oogsten is de hele winter door mogelijk omdat de wortel in de grond niet dood vriest.

Pastinaak kan zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. De pastinaak wordt onder andere gebruikt als ingrediënt van hutspot en wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.

Benodigdheden: 8 kleine soufflés of 1 grote soufflé
1 pastinaak van ca. 500 g
45 g boter - 25 g bloem
1,5 dl melk
zout en peper
naar smaak
2 theelepels korianderpoeder
50 g geraspte jonge kaas
3 eieren
bieslook.

Was, schil en rasp de pastinaak en smoor het raspsel in 20 g boter. Vermeng 25 g boter met de bloem en roer er de melk door, zodat er een glad deegbeslag ontstaat.
Breng dit op smaak met zout, peper en korianderpoeder.
Roer daarna eerst de geraspte kaas door het beslag, vervolgens de gesmoorde pastinaak en tenslotte drie eierdooiers.

Klop in een aparte schaal de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het mengsel.
Schep het mengsel in 8 ingevette vormpjes of in 1 grote ingevette ovenschaal.
Bak de soufflé in circa 45 minuten goudgeel en gaar in een matig warme oven (175ºC).
Garneer het gerecht tenslotte met bieslook.




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub