Curry van wortel en courgette

Laatst bijgewerkt: januari 2020
123-curry-rijst-10-15.jpg

recepten Ingrediënten
2 grote uien, grof gehakt
3 grote wortels, geschild en in stukken van 4 cm gesneden
3 dunne courgettes, gewassen en in stukken van 4 cm gesneden
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
3 eetlepels arachide-olie
2 eetlepels currypoeder
200 ml groentenbouillon
550 ml cocosmelk
peper en zout
1 kleine rode chili, zeer fijn gehakt
2 cm gember, zeer fijn gehakt

Warm de olie en het currypoeder in een pan en laat er de ui, gember, chili en look zachtjes smoren. Giet er de groentebouillon en de cocosmelk bij. Voeg naar smaak eventueel nog wat currypoeder toe. Kruid met peper en zout en laat afgedekt gedurende een uur zachtjes sudderen.
Doe er de stukjes wortel bij en tien minuten later de courgetten, en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram