Taart van eekhoorntjesbrood met noten

Laatst bijgewerkt: November 2015
123-eekhoorntjesbr-porcini-paddenst-10-15.jpg

recepten Het Eekhoorntjesbrood is een eetbare paddenstoel. Ongetwijfeld één van de bekenste en meest geplukte paddenstoelen.
Vooral in de loop van september kunnen grote aantallen ontluiken. Eekhoorntjesbrood is een paddenstoel die behoort tot de familie Boletaceae. In de horeca wordt deze paddestoel ook wel vaker cèpe of porcini genoemd. Het is een uitstekend eetbare soort met een verfijnde smaak, die -ook in gedroogde vorm- uitstekend kan worden.

Recept Taart van eekhoorntjesbrood met noten

Ingredienten :
250g bladerdeeg
600 g eekhoorntjesbrood
50g walnoten
1 sjalotje
30g boter
10 cl room
5 cl melk
1 ei
30g broodkruim
peper en zout

Dompel de paddestoelen even onder in kokend water, laat ze onmiddellijk schrikken in koud water, dep ze voorzichtig droog en snijd ze in plakjes.
Versnipper het sjalotje.
Week het broodkruim in de melk.

Verhit 10g boter in een pan, bak hierin de sjalot gedurende 2 minuten.
Mix het broodkruim, de noten, het sjalotje, de room en het ei. Kruid met peper en zout.

Laat 20g boter smelten au bain marie. Verhit de oven op 200°C.

Rol het deeg uit op een vochtige ovenplaat. Maak rondomrond een randje met het deeg.
Giet het notenmengsel over het deeg en schep er vervolgens de paddestoelen over.
Giet de gesmolten boter over de vulling en zet gedurende 20 min. in de hete oven.



verschenen op : 12/11/2015
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt