Pastinaaksoep

Laatst bijgewerkt: February 2017 | 1 reacties
123-pastinaaksoep-menu-12-15.jpg

recepten Was pastinaak tot voor enkele jaren alleen te vinden in natuurvoedingswinkels, dan is hij tegenwoordig opnieuw vrij courant te vinden in de gewone groentenwinkel.
Hij is ook gemakkelijk zelf te kweken, mits u op tijd begint.

Pastinaken hebben een lang groeiseizoen, dus zaai op tijd, in maart. Er kunnen vijf weken voorbij gaan voordat de eerste zaailingen verschijnen, dus oefen geduld. Trek in rul geharkte grond een ondiep geultje met de hoek van de hark en zaai op een windstille dag, want pastinakenzaad waait snel weg. Het zaaien is precisiewerk want de bedoeling is om telkens drie of vier zaden bij elkaar te laten vallen, met een afstand van tien centimeter tussen de zaaiplaatsen. Zaai tussen de pastinakenzaden radijs en hark het zaaigeultje weer dicht.

Radijs kiemt razendsnel en geeft aan waar de pastinaken te verwachten zijn. Tegen de tijd dat de radijs kan worden geoogst, staan de pastinaken net boven de grond.

Vanaf half september kunnen de eerste wortels geoogst worden. Maar pas in november en december hebben ze hun maximale gewicht bereikt. Omdat pastinaken goed bestand zijn tegen vorst, kunnen ze in de tuin overwinteren. U kunt de wortels tot in maart oogsten.

Recept Pastinaaksoep

Benodigdheden
1 pastinaak
1 flinke ui
1 klontje boter
1,5 l groentenbouillon
zout en peper
peterselie
1 eetlepel grove mosterd
scheutje room

Was en schil de pastinaak en snij hem in blokken. Stoof de blokken, samen met de gesnipperde ui, zachtjes in een klontje boter. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel een kwartier zachtjes doorkoken.

Roer door een zeef en breng de soep op smaak met zout, peper en de mosterd. Versier de soep vlak voor het opdienen met fijn gesneden peterselie en roer er een scheutje room door.


verschenen op : 06/02/2017 , bijgewerkt op 05/02/2017

1 reacties

Pastinaaksoep

door magdaleens helen , 8 February 2017 om 09:50

Waar kan je dat kookboek kopen.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub