Kweeperen in de oven

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-fruit-kweepeer-12-16.jpg

recepten De kweepeer is een harde groen gele tot gele vrucht. Afhankelijk van de soort is de vrucht bedekt met een dun laagje ‘vilt’.

Het vruchtvlees is wit tot geel gekleurd. Enkele soorten geven na het koken mooi rood vruchtvlees. Deze kleur doet het vooral goed in gelei.

De kweepeer smaakt van nature zuur en is zonder bereiding niet eetbaar. De vrucht is erg hard en kan lastig zijn om door te snijden. De vrucht bevat veel pectine, met name de pitten.
(meer info www.kweepeer.nl)



Ingrediënten voor 6 pers.
6 kweeperen
Citroensap
150 g rietsuiker
100 g lichtgezouten boter
3 royale eetl slagroom (bij voorkeur waddenroom)

Schil de kweeperen en hol ze uit, maar zorg ervoor dat u geen gat in de bodem maakt. Maak een flink gat.
Zorg dat ze mooi plat in een beboterde ovenschaal komen te staan.
Besprenkel de kweeperen met citroensap zodat ze niet bruin worden.

Maak een mengsel van de suiker met de boter en de room. Vul de kweeperen met dit mengsel, maak er een mooi bergje bovenop.

U houdt ongeveer de helft van het mengsel over en vul daarmee de kweeperen bij gedurende de tijd dat ze in de oven staan.

Zet ze in de voorverwarmde oven op 180 graden onder- en bovenwarmte en laat ze gaar worden. U moet hiervoor zeker twee uur rekenen. Prik of ze gaar zijn voor u de oven uitzet.
Serveer met lobbig geslagen room.

Kweeperen uit de oven was het favoriete toetje van Sir Isaac Newton.



verschenen op : 19/09/2016 , bijgewerkt op 27/08/2019


pub