Allesoverkanker.be bundelt kankerinformatie online

Laatst bijgewerkt: maart 2015
123-txt-cancer-potl-170-02.jpg

nieuws Kom op tegen Kanker kondigt de lancering aan van Allesoverkanker.be, een neutrale kankerinformatiesite die alle mogelijke informatie over kanker bundelt, net als praktische informatie over waar kankerpatiënten terecht kunnen. Opmerkelijk is dat de site openstaat voor initiatieven van andere organisaties zoals ziekenhuizen en lotgenotengroepen.

Kom op tegen Kanker trekt zijn rol als informatieverstrekker verder door met de lancering van Allesoverkanker.be. Deze neutrale patiënteninformatiesite bundelt alle mogelijke informatie over kanker, gecheckt door specialisten. Vragen over kanker, types kanker en het leven met kanker worden er beantwoord. Daarnaast is heel wat praktische informatie over waar kankerpatiënten terecht kunnen voor lotgenotencontact, activiteiten.

… Tot slot vormen ook verhalen van (bekende en onbekende) patiënten een belangrijk onderdeel van de website. Bijzonderheid daarbij is dat alles voor de surfer volgens zijn interesse gekoppeld wordt. Wie informatie over borstkanker opzoekt, krijgt meteen ook de agenda-items, verhalen en lotgenotengroepen te zien die specifiek over borstkanker gaan.
Uit de eerste resultaten blijkt dat Allesoverkanker.be aan een behoefte voldoet. Dagelijks wordt de site bezocht door gemiddeld bijna 1000 surfers en dit aantal groeit week na week. Opvallend is verder dat zo’n 40% van het aantal surfers de site via een tablet of smartphone bezoekt.

De komende maanden en jaren wil Kom op tegen Kanker deze website uitbreiden. Zo overweegt de organisatie om gebruik te maken van video om bepaalde zaken (bv. hoe werkt een stoma?) laagdrempelig uit te leggen.


pub