Bescherm ook uw haar in de zon

Laatst bijgewerkt: juni 2014
123-vr-mooi-zon-haar-geluk-170-06.jpg

nieuws Net als de huid heeft ook het haar bescherming nodig tegen zon, zee en wind. Het wordt er dof en breekbaar van en het bleekt. Bij gekleurd haar zal de kleuring sneller vervagen. Wacht daarom beter tot na de vakantie om uw haar (opnieuw) te kleuren.

De beste bescherming voor uw haar is een hoofddeksel of een sjaaltje wanneer u in de zon zit of loopt en een zwemmuts wanneer u gaat zwemmen. Na het zwemmen moet u uw haar grondig spoelen. En verder wast u uw haar tijdens een zonne- of strandvakantie het best elke dag.

Speciale beschermingsproducten zijn zelden echt nodig.

• Er bestaan allerlei types van shampoo die zogezegd uw haar versterken, voeden enzovoorts. Er bestaan zelfs speciale shampoo’s die een UV-filter bevatten voor zonbescherming. Een shampoo blijft echter te kort op het haar om echt veel effect te hebben. Een gewone milde shampoo voor dagelijks gebruik, is meer dan voldoende. Gebruik niet te veel shampoo bij de dagelijkse wasbeurt.

• Breng na de shampoo eventueel een vochtinbrengende conditioner aan. Kies bij voorkeur een product dat geen alcohol bevat.

• Om uw haar extra te beschermen kunt u eventueel een beschermende lotion of gel aanbrengen. Zeker bij geverfd haar kan dit helpen om de snelle verkleuring tegen te gaan. Gebruik liever geen producten die siliconen of minerale olie (petrolatum, vaseline, parafine...) bevatten. Vergeet niet om de producten op het einde van de dag goed weg te spoelen.

• Ook kunt u één keer per week een voedend haarmasker aanbrengen. Hiervoor bestaan verschillende producten, maar gewone olijfolie werkt evengoed en is veel goedkoper. Vermijd alleszins producten op basis van siliconen of minerale olie. Breng het product met een watje op de haren aan, wikkel er een handdoek om en laat enkele uren trekken.

• Laat uw haar liefst aan de lucht drogen en gebruik geen haardroger tijdens een zonvakantie.

• Kleine kinderen, wie dun haar heeft of kaal (of kalend) is, smeert beter zonnecrème op het hoofd om de hoofdhuid te beschermen. Een hoofddeksel helpt natuurlijk ook.


pub