Sulfiet in américain

Laatst bijgewerkt: mei 2014
vlees-prepare-170_400_10.jpg

nieuws Alhoewel het toevoegen van sulfiet aan filet américain verboden is, gebruiken veel beenhouwers het toch. Dat meldt het Voedselagentschap. Bij gebruik van sulfiet, blijft het vlees mooi rood gekleurd als het minder vers is en ook als het vlees reeds bedorven is. Dit kan gevaarlijk zijn voor de consumenten. Bovendien kan sulfiet bij gevoelige personen een allergische reactie veroorzaken.

Het Voedselagentschap testte 159 monsters van zowel bereide als van filet américain natuur. 24 monsters genomen bij 14 slagers (Vlaams Gewest: 7, Waals Gewest: 7, Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 0) testten positief op sulfiet. Tegen de betrokken slagers werd een proces-verbaal opgesteld en de filet américain werd in beslag genomen en vernietigd.


bron: www.afsca.be/persberichten/2014/2014-05-12.asp
verschenen op : 26/05/2014


pub