3 op 4 hooikoortspatiënten genieten niet van buitenactiviteiten

Laatst bijgewerkt: May 2014
123-man-hooikoorts-niezen-170-05.jpg

nieuws

Uit een enquête van de patiëntenorganisaties en MSD Belgium blijkt dat 75% van de patiënten met allergische rinitis (pollenallergie of zogenaamde ‘hooikoorts’) lichamelijke hinder ondervindt bij populaire ontspanningsactiviteiten in openlucht zoals barbecueën, terrasjes doen of paaseieren rapen.

3 op 4 hooikoortslijders geeft te kennen dat hun aandoening hen belemmert bij het genieten van buitenactiviteiten. Hierin is evenwel een onderscheid merkbaar tussen beide seksen: bij mannen bedraagt dit 70%, bij vrouwen bijna 80%. Over het algemeen nemen de klachten toe naarmate de patiënten ouder zijn en stijgt het percentage zelfs richting 90%. Daarnaast zegt 44% van diegenen die géén hinder ondervinden, dit te danken hebben aan zijn of haar medicatie.

Midden maart bracht MSD Belgium een nieuwe, uitgebreide versie van de gratis Pollen-Info app op de markt, met 3 handige innovaties: 4 bijkomende pollentypes naast de 7 reeds aanwezige, een localisator om gemakkelijk de dichtstbijzijnde apotheker te vinden en een ‘pillenalarm’ voor de tijdige inname van de medicatie.

De Pollen-Info app is verkrijgbaar voor iPhone  en voor Android . Patiënten zonder smartphone kunnen alle informatie raadplegen op de nieuwe website . Daar kan de app ook gratis gedownload worden ofwel via de QR-codes. Op YouTube is eveneens een didactisch filmpje beschikbaar. Deze app werd goedgekeurd en ondersteund door de patiëntenorganisaties “Prévention des allergies” (www.oasis-allergies.org) en de “Astma- en Allergiekoepel” (www.astma-en-allergiekoepel.be).verschenen op : 09/05/2014 , bijgewerkt op 07/05/2014
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt