ad

De lekkerste warme winterdrankjes

Laatst bijgewerkt: januari 2014
thee--170_400_03.jpg

nieuws U hebt net een winterwandeling gemaakt, of u geniet met vrienden bij de haard van de warmte binnenhuis. Daar hoort een warm drankje bij. Wij geven u tips voor spannende alcohol-vrije en gezonde winterdrankjes.

Tip 1: Pimp je koffie
Koffie is eenvoudig te transformeren naar een ander verrukkelijk drankje. Met een klein scheutje koffiesiroop smaakt het al heel anders, bijvoorbeeld met amandel- of hazelnoot smaak. U kunt uw koffie ook anders laten smaken door kruiden toe te voegen, zoals kaneel, vanillepoeder, gember, kardemom, nootmuskaat of kruidnagel. Het handigste is om de kruiden toe te voegen in het filter, voordat u de koffie zet.
Tip 2: Originele thee
Experimenteer eens met speciale soorten thee. Koop de theekruiden los in een speciaalzaak en meng ze. Ook ‘gewone’ zakjes thee zijn eenvoudig bijzonder te maken. Wat denkt u van sinaasappelthee met een kaneelstaafje en een schijfje citroen of groene thee met verse munt? U kunt ook op de Engelse toer gaan en warme melk toevoegen.
Tip 3: Warme sapjes
We zijn gewend om sap koud te drinken, maar wist u dat ze warm ook heerlijk zijn? Warm sinaasappelsap bijvoorbeeld op met wat kaneel, vanille en honing. Of maak rode druivensap warm met uw favoriete glühweinkruiden.
Tip 4: Winterwonderdrankje
Smelt 100 g pure chocolade in twee glazen melk samen met enkele stukjes sinaasappelschil. Breng tot aan het kookpunt, haal van het vuur en klop het mengsel schuimig. Breng nogmaals tot aan het kookpunt, verwijder de sinaasappelschillen en dien op.

Op de website van het Nederlandse voedingscentrum vindt u meer recepten van gezonde winterdrankjes, zoals gemberthee, warm gekruid appelsap en koffie Borgia en kruidige koffie-chocoladedrank.


ad


pub