Voorzichtig met vitamines

Laatst bijgewerkt:

nieuws Het Amerikaanse Institute for Medicine heeft nieuwe aanbevelingen opgesteld over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, vitamine E en Selenium. De laatste tijd worden er meer en meer onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat vit C en E en selenium mogelijk een anti-oxidatieve werking hebben en daardoor beschermen tegen hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. Maar tegelijk verschijnen er studies die waarschuwen tegen overdoses van deze producten.

In de nieuwe richtlijnen worden de minimale aanbevolen doses licht verhoogd, maar tegelijk worden voor het eerst ook maximumgrenzen opgesteld om mogelijke gezondheidsschade door grote hoeveelheden vitamine C (zoals diarree) en vitamine E (zoals klontervorming in het bloed) te vermijden.

Voor vitamine C adviseert het Institute een dagelijkse minimale inname van 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen, te verhogen met 35 mg per dag voor rokers. De maximale hoeveelheid bedraagt 2000 mg.

Voor vitamine E wordt een minimale dosis van 15 mg alfa-tocopherol aanbevolen, bij voorkeur niet via supplementen maar wel via de voeding, en een maximum van 1500 Internationale Eenheiden (in geval van supplementen). Voor selenium tenslotte bedraagt de minimale hoeveelheid 55 microgram en maximum 400 microgram.
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy] Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy]
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram