Frankrijk erkent Parkinson als beroepsziekte bij boeren

Laatst bijgewerkt: February 2013 | 2 reacties
landbouw-sproeien-vergif-170_400_02.jpg

nieuws Frankrijk heeft de ziekte van Parkinson erkend als beroepsziekte bij akkerbouwers die minstens tien jaar zijn blootgesteld aan gewasbeschermingsmiddelen. Dat meldt het Vlaams Infocentrum voor Land- en Tuinbouw (Vilt).

Professionele gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen, voornamelijk land- en tuinbouwers, lopen 1,5 tot 2 keer meer risico dan andere burgers. De Franse wetgever wijt het verhoogde ziekterisico niet aan één bepaalde actieve stof, maar meer algemeen aan de professionele en derhalve herhaaldelijke blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen.

Onder blootstelling wordt bijvoorbeeld verstaan rechtstreeks contact met de middelen, het inademen ervan of contact met behandelde gewassen.


verschenen op : 03/03/2013

2 reacties

parkinson

door rita, 11 March 2013 om 17:48

enige tijd geleden was op tv een uitvoerige documentaire over dit probleem een franse journaliste trok naar amerika, de grote firma's zijn reeds van in de jaren 90 schuldig aan dit alles een franse boer ging zelfs anoniem in parijs wonen, hij kon de schaamte van zijn ziekte niet aan om nog in zijn dorp te blijven

parkinson

door derom, 11 March 2013 om 11:21

Dat zou inderdaad de oorzaak kunnen zijn en verklaren waarom mijn grootmoeder de ziekte had. Mijn grootvader was molenaar en handelaar in landbouwprodukten en meststoffen in de jaren voor WO II. En mijn grootmoeder bediende de klanten.Zij kreeg de zikte in de jaren 50.

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub