Cyberseks verhoogt risico op seksueel overdraagbare aandoeningen

Laatst bijgewerkt:

nieuws Mensen die via het internet op zoek gaan naar een seksuele partner lopen een veel hoger risico op een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) dan mensen die geen cyberseks bedrijven. Dat blijkt uit een studie waarvan de resultaten zopas verschenen zijn in het gezaghebbende Journal of the American Medical Association (nr 284 van 26 juli).

Het onderzoek bestudeerde 856 patiënten die een arts raadpleegden omwille van een SOA. 135 daarvan (15,8%) hadden via internet een partner gezocht en 88 van hen (65%) hadden ook effectief seks gehad met hun internetpartner. Mensen die het internet gebruiken om een seksuele partner te zoeken zijn meestal mannen en er zijn relatief veel homoseksuelen bij. In vergelijking met niet-internetgebruikers vertonen ze een veel hoger risicogedrag op SOA, inclusief HIV: ze hadden relatief gezien meer partners, meer anale seks, en zij of hun partners hadden in het verleden al vaker een SOA.

In een begeleidend editoriaal wordt de veronderstelling geuit dat bepaald risicogedrag, dat vroeger beperkt bleef tot sommige groepen, door het internet toegankelijker en bereikbaarder wordt gemaakt voor andere bevolkingsgroepen.
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram