Nieuwe website over geestelijke gezondheid

Laatst bijgewerkt: februari 2013

nieuws De nieuwe website www.geestelijkgezondvlaanderen.be verzamelt goede, betrouwbare en begrijpelijke informatie over psychische problemen.

1 op de 4 mensen kampt in zijn of haar leven met ernstige psychische problemen. Iedereen krijgt er dus (in)direct mee te maken. De stap naar gepaste hulp wordt door velen niet (tijdig) gezet, bijvoorbeeld omdat men onvoldoende weet wat er aan de hand is of waar men terecht kan. De nood aan goede, betrouwbare en begrijpelijke informatie is groot. Praten over psychische problemen is heel belangrijk.

De VVGG maakt met deze laagdrempelige website mensen wegwijs in het complexe aanbod van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. De bezoeker vindt er informatie over de meest voorkomende klachten.

De site biedt geen online hulpverlening. Ze is wel een digitaal hulpmiddel om vragen rond geestelijke gezondheid beter te kunnen vatten en beter bespreekbaar te maken. Bedoeling is ook om de weg naar de zorgverlening bekender en toegankelijker maken.

De website werd gemaakt in opdracht van de Associatie Beeldvorming Geestelijke Gezondheid Vlaanderen. Dat is een samenwerkingverband tussen de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) en "Te Gek!?".
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram