ad

Neem een pauze, je leven staat op het spel

Laatst bijgewerkt: december 2012
skelet-bureau.jpg

nieuws Vaak overuren kloppen, je lunchpauze overslaan en steeds gekluisterd aan je bureau blijven zitten, blijkt niet zonder gevaar. Weinig tot geen pauzes nemen tijdens de werkdag doet namelijk verdikken én verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Dat blijkt uit een infografiek van de website LearnStuff.com.

De feiten

45 procent van de kantoorwerkers komt tijdens zijn eerste job extra gewicht bij. Voor iets meer dan een kwart betekent dit zelfs een gewichtstoename van 5 kilo. Daarnaast maken werknemers die 10 à 20 jaar dezelfde job uitoefenen, 30 procent meer kans op prostaat- of borstkanker en 64 procent meer kans op hart- en vaatziekten.

De boosdoener?

Werknemers staren gemiddeld bijna 8 uur per dag naar hun computerscherm en de gevolgen hiervan kunnen erg schadelijk zijn. Zo kampt 75 procent van wie meer dan 7 uur per dag voor zijn computer doorbrengt met rugproblemen. Daarnaast is het risico op het carpaletunnelsyndroom, een aandoening in de pols waarbij de middelste armzenuw gekneld is, tot 200 procent hoger bij iedereen die meer dan 20 uur per week gebruik maakt van een computermuis.

Computer Vision Syndrome

Meer dan twee uur per dag naar een computerscherm staren, kan het Computer Vision Syndrome veroorzaken. Deze aandoening gaat onder meer gepaard met een wazig zicht, hoofdpijn, droge ogen en bijziendheid. Normaal knipperen mensen ongeveer 18 keer per minuut met hun ogen, maar wie de ogen continu op een computerscherm heeft gericht, knippert maar 7 keer per minuut. In totaal heeft 90 procent van de mensen die minimum twee uur per dag naar een scherm staart, last van het Computer Vision Syndrome.

Lees ook:


ad


pub