Waarom mag u diepvrieszakjes niet hergebruiken?

Laatst bijgewerkt: november 2012
123-vlees-diepvries-plastiek-voed-170_11.jpg

nieuws Het klinkt als pure verspilling: een diepvrieszak eenmaal gebruiken en dan weggooien. Na gebruik is de plasticzak echter ziekteverwekkend geworden. Binnenin de zak blijft altijd wel wat vocht achter, met allerlei voedingsresten erin: een perfecte kweekvijver voor bacteriën, ook schadelijke bacteriën. Tegen dat u hem opnieuw invriest is het een kant-en-klare voedselvergiftiging. En dat blijft zo, want uw diepvries is hoogstwaarschijnlijk niet krachtig genoeg om de beestjes kapot te vriezen: u verdooft ze wel, maar bij het ontdooien worden ze weer wakker.

U let er trouwens maar beter op dat voedsel dat u invriest ook niet een tijdje op kamertemperatuur heeft gestaan, want ook dan gaan de bacteriën daarin zich vrolijk vermenigvuldigen.

U zou de zak na gebruik kunnen afwassen – en daarbij schadelijk afwaswater in het milieu lozen – maar dan moet u wel héél zeker zijn dat u hem perfect afdroogt en ook het laatste minuscule druppeltje verwijdert, anders is hij nog steeds een subtropisch zwemparadijs voor salmonella, shigella enz. En het zou best eens kunnen dat uw afwas meer energie verbruikt en afval oplevert dan de productie van een nieuw zakje. Diepvriesdozen zijn vlotter af te drogen dan zakjes, en dus stukken hygiënischer bij hergebruik. Die kunt u wel hergebruiken.


Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram