ad

Knoflook helpt tegen hoofdluis

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Argentijnse wetenschappers hebben ontdekt dat de stof die knoflook zijn geur geeft, een remedie is tegen hoofdluis. Dat meldde de krant Clarin maandag.
De onderzoekers van de universiteit van Cuyo in de provincie Mendoza kwamen er min of meer per ongeluk achter dat hoofdluis niet tegen knoflookextract kan. Zij waren bezig op verzoek van een landbouwer een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen insecten te zoeken. Een druppel op elke luis bleek voldoende. De beestjes stierven vermoedelijk aan verstikking.

Een antiluizenmiddel op basis van knoflookessence is uitgeprobeerd op een kinderdagverblijf met een ernstig luizenprobleem. Het resultaat was dat de hoeveelheid luizen binnen een week na een enkele dosis met 96 procent was verminderd.
Volgens de krant komt het nieuwe luizenmiddel volgende maand op de markt. De sterke knoflookgeur wordt gemaskeerd met pepermuntlucht. Argentinië is de op een na grootste producent van knoflook in de wereld, na China. Het exporteert driekwart van de oogst.

Lees ook: Terug naar school: let op hoofdluizen


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub