Mogelijke oorzaak ME gevonden

Laatst bijgewerkt: January 2014 | 2 reacties

nieuws Britse wetenschappers denken de oorzaak of een van de oorzaken van chronisch vermoeidheidssyndroom (ME) te hebben gevonden. Zij vermoeden dat een verstoorde balans in de hersenen tussen bepaalde fosfolipiden, fosfaat bevattende vetachtige stoffen, verantwoordelijk is voor de ziekte, die patiënten in een staat van permanente uitputting brengt.

De onderzoekers zeggen dat ME-lijders mogelijk gebaat zijn bij het innemen van visoliesupplementen. Ze hebben een aantal ME-patiënten vergeleken met gezonde mensen. Daarbij ontdekten zij dat de stofwisseling van fosfolipiden in hersencellen bij ME-patiënten afwijkend is. Zo staat te lezen in het wetenschappelijk blad Acta Psychiatrica Scandinavica.

Door het verstoorde metabolisme raken zenuwcellen beschadigd. Bepaalde vetzuren uit visolie zouden die schade kunnen voorkomen, aldus dr. Basant Puri van het Hammersmithziekenhuis in Londen, die het onderzoek leidde.


verschenen op : 15/10/2002 , bijgewerkt op 29/01/2014

2 reacties

onderzoek britse wetenschappers

door eddy, 8 November 2011 om 16:51

dat zouw ik ook willen weten een bronvermelding van deze stelling dat wetenschappers denken dat de oorzaak me ligt aan een verstoorde belans in de hersenen waar om wort het dan ook niet gebroobeert in belgie als dat ons kan helpen er werd al zo veel gebrobeerd waarom dat dan ook niet ik st er voor open daag

onderzoek britse wetenschappers

door jessica, 9 March 2011 om 16:00

in het kader van mijn onderzoek naar ME wil ik graag een bronvermelding van deze stelling dat wetenschappers denken dat de oorzaak van me ligt aan een verstoorde balans in hersenen. kunt u mij een bron geven waar u deze informatie vandaan heeft?

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt