Zwarte chocolade goed voor het hart

Laatst bijgewerkt: februari 2019
chocolade-blok-snoep-170_400_02.jpg

nieuws Nieuw onderzoek in Australië bevestigt dat zwarte chocolade goed is voor het hart, ten minste bij mensen met een verhoogd risico op een hartziekte. Het onderzoek werd gepubliceerd in het British Medical Journal.

Mensen met een verhoogd risico op een hartziekte, maar zonder dat ze al een hartziekte hebben, die elke dag honderd gram pure chocolade (minstens zestig procent cacao) eten, hebben minder kans op een hartaanval of een beroerte. Over een periode van tien jaar zouden vijftien doden minder en zeventig overlevende slachtoffers minder zijn per 10.000 inwoners als gevolg van hartkwalen of hartinfarcten.

De wetenschappers vermoeden dat het effect te maken heeft met het feit dat de flavonoïden in zwarte chocolade de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen.



verschenen op : 30/07/2012 , bijgewerkt op 19/02/2019


pub