Bier steeds gezonder

Laatst bijgewerkt: maart 2003

nieuws Bier klimt steeds verder omhoog op de lijst van alcoholische drankjes die -mits met mate geconsumeerd- goed zijn voor lijf en leden.Het zou hartziektes, dementie en diabetes kunnen voorkomen, zo meldt het Wall Street Journal.
De krant bespreekt 20 jaar onderzoek naar naar de effecten van matig drankgebruik. Prof. Dr. Norman D. Kaplan, internist, meent dat twee recente studies de positieve effecten van bier benadrukken. De eerste studie gaf de resultaten van het drinkgedrag van 70.000 verpleegsters, waarbij diegenen die zo nu en dan een biertje dronken minder vaak last hadden van een hoge bloeddruk. In het tweede onderzoek onder ruim 128 duizend leden van een ziekenfonds bleek dat mannelijke bierdrinkers veel minder kans hadden op aandoeningen van de kransslagaderen dan wijn- of sterke drank drinkers. Gematigd drinkgedrag is een biertje voor een vrouw per dag, en maximaal twee voor een man, aldus de onderzoekers. Meer vergroot de kans op leveraandoeningen.
bron:gezondheidsnieuws.net
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram