Informatie op fruitsappen moet beter en duidelijker

Laatst bijgewerkt: April 2012 | 3 reacties
fruitsap-fles-drank-170_400_04.jpg

nieuws Informatie op verpakkingen van vruchtensap moeten minder misleidend worden. Dat heeft het Europees Parlement onlangs besloten. Teksten als: ‘bevat geen toegevoegde suikers’ moeten binnenkort tot het verleden behoren.

Fruitsappen mogen uitsluitend uit vruchtensappen bestaan, moeten ongesuikerd zijn en op het etiket moet staan welk fruit erin verwerkt zit. Nectarsappen met moes, water en zoetstof moeten ook zo worden aangeduid. Heel wat dranken die nu nog als ‘fruitsap’ worden aangeprezen, raken dat predicaat zodoende kwijt. De strengere regels gaan vanaf juni dit jaar gelden voor alle in de EU geproduceerde producten en sappen, maar ook voor producten die in de EU-landen worden ingevoerd.


verschenen op : 24/04/2012

3 reacties

Fruitsappen

door anoniem, 3 December 2012 om 00:49

Geachte,in het nieuws hoorde ik dat pompelmoessap niet mag gedronken worden om medicatie in te nemem.Maar zijn er nog andere fruitsappen die in aanmerking komen?Dank Maria Maes.

sappen

door anoniem, 30 June 2012 om 08:40

blijf er van af net zoals van de licht dranken daar zit aspartaam in dat dodelijk kan aflopen na veel gebruik schande dat de regering hier niets aan doet maar die is te druk met hun ego jammer hoor we worden zoetjesaan vergiftigd zelfs men probeerd ons denken niet aan mee doen is mijn devies van suus ,

Fruitsappen

door Peter Oldenhof, 1 May 2012 om 18:48

Wat weinig geweten is, is dat er in fruitsappen vaak enorm veel sulfiet zit, veel meer dan in wijn. dat hebben we gemerkt toe we bij onze cursus wijnbouw commerciële fruitsappen trachtten te vinifieren. Vaak tot meer dan 80 mg/liter!!!

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub